Optimizarea proceselor operaționale pentru ODLO România S.R.L

Sampath De Silva’s

Administrator ODLO România S.R.L

Credem cu adevărat într-o filozofie de producție lean. Acesta este un mod de viață ce reduce risipa, prin îmbunătățiri continue ce determină cea mai bună calitate și livrare la timp, la prețul corect. Ne concentrăm asupra noilor tehnologii și modalități de a ne digitaliza fabricile pentru a crește productivitatea. Colaborarea cu partenerul nostru, Quartz Matrix, ne-a oferit oportunitatea de a rezolva o problemă care ne-a împiedicat ne atingem obiectivele de productivitate. Datorită platformei QLEAP, prin soluția QLEAP KMR, membrii companiei noastre reușesc identifice timpul de nefuncționare al echipamentelor și crească productivitatea.” 

Clientul

ODLO a fost conceput în Norvegia și proiectat în Elveția. ODLO oferă îmbrăcăminte sportivă performantă din 6 categorii: lenjerie sport funcțională, performanță în aer liber, alergare, ciclism, îmbrăcăminte activă și discipline nordice. Cu o moștenire de peste 70 de ani, ODLO, inventatorul lenjeriei sportive de performanță și al principiului trei straturi, continuă inoveze mereu, asigurându-se se află cu un pas înainte. În calitate de brand ce oferă performanță pe tot parcursul anului, ODLO continuă demonstreze un angajament puternic față de sustenabilitatea mediului înconjurător și este mândru de statutul său de lider al Fundației Fair Wear.

ODLO România S.R.L. este o filială a ODLO International A.G., iar din 2020 asigură cea mai bună calitate, livrare la timp la un preț corect și îmbunătățire continuă. ODLO România S.R.L. a dublat capacitatea de producție într-o perioadă de doi ani și continuă investească în pilonii de digitalizare și sustenabilitate.

Activitățile desfășurate de ODLO România S.R.L. se bazează pe sustenabilitate. Implementarea tehnologiilor și strategiilor ce au drept scop protejarea mediului înconjurător au sprijinit compania în atragerea oportunităților de dezvoltare a afacerii din punct de vedere financiar. Membrii organizației sunt motivați contribuie în mod proactiv la activități care încurajează sustenabilitea.

Datorită implicării angajaților în implementarea strategiilor de sustenabilitate, compania a reușit :

dezvolte noi parteneriate pentru creșterea profitabilității companiei
reducă amprenta de carbon a lanțului logistic – amprenta de carbon a fost redusă semnificativ pentru transportul dintre uzina din România și depozitul central din Bruggen, Germania
transforme materiale reciclate în produse și ambalaje.

Provocările clientului

ODLO România S.R.L. investește în îmbunătățirea continuă a companiei. Saltul către transformarea digitală se realizează prin investiții în digitalizare și soluții inovatoare ce susțin sustenabilitatea și performanța.

Datorită determinării și profesionalismului echipei QUARTZ MATRIX, compania ODLO Romania S.R.L. a fost convinsă să ne aleagă drept parteneri în optimizarea proceselor operaționale din unitățile de producție și în identificarea echipamentelor nefuncționale din unitățile de producție.

Soluția propusă

Pentru a înțelege blocajele implicate în atingerea performanței producției, specialiștii Quartz Matrix au propus implementarea soluției QLEAP KMR, concepută pentru activitățile de mentenanță și performanță sporită a echipamentelor.

ODLO România S.R.L. accelerează saltul către digitalizare prin soluția propusă și reușește :

identifice echipamentele nefuncționale

acționeze la timp asupra echipamentelor nefuncționale prin notificări în timp real

planifice corect activitățile de mentenanță ale echipamentelor

înregistreze orele de funcționare ale echipamentului

acceseze ușor istoricul operațiunilor, specificațiile tehnice și manualul de service

monitorizeze parametrii de funcționare ai echipamentelor

Connecting devices, data & people

Accelerate digital transformation and achieve sustainability management through our unified platform. Make your path to a fully connected organization and enjoy efficiency and performance at improved costs.

50+

Implementations

10.250

"Things" that transmit data

3.65%

Annual average energy savings

10.83%

Annual average energy savings

751.608

Prevented tons of CO2

31

Millions of trees saved

Related projects