Îmbunătățirea eficienței energetice la AUTOLIV

Corneliu Antal

Facility Manager la Autoliv

 „Suntem focusați pe excelență și împreună cu partenerii noștri, ne propunem să atingem obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite la nivel global. Lucrăm cu parteneri de încredere care împărtășesc aceleași valori, motiv pentru care am ales Quartz Matrix ca furnizor de soluții de eficiență energetică și a utilităților în procesul nostru de reducere a costurilor.”

 

 

Clientul

Autoliv Romania, lider pe piața sistemelor de siguranță din industria automotive, obține performanță prin investiții în soluții inovative pentru eficientizarea proceselor și optimizarea costurilor. Pe lângă sistemele de siguranță , compania se ocupă și cu fabricarea de airbag-uri, inclusiv volane. Membrii companiei se lasă ghidați de viziunea acesteia: salvarea vieților omenești. Prin intermediul produselor fabricate, compania reușește anual să contribuie la salvarea a peste 35.000 de vieți omenești.

 

 

Provocarea clientului

Autoliv Romania era în căutarea unei soluții care să contribuie la îmbunătățirea procesului de management al energiei electrice și utilităților din sucursala de producție - Ghimbav, Brașov. Înainte de a implementa soluția QLEAP ENEF, compania se confrunta cu pierderile de apă, lucru care afecta întreaga producție. În urma analizei de piață făcută de către companie, membrii din echipa de management au decis să aleagă soluția noastră deoarece s-a pliat mai bine pe nevoile acesteia.

 

 

Soluția propusă

”Soluția de monitorizare a energiei și utilităților QLEAP, prin produsul ENEF, ne oferă o perspectivă detaliată și în timp real asupra tuturor consumurilor din fabrica noastră din Brașov. Datorită funcționalităților sistemului, echipa noastră a identificat cauzele reale ale pierderilor de consum cu apa și a remediat această problemă care îngreuna procesul de producție. Odată ce am fost conștienți de beneficiile obținute, în 2023 am interconectat SCADA pentru a avea acces la mai mulți KPI relevanți, cum ar fi consumul de energie pe costul unitar sau consumul detaliat pe secțiune.”

Conectează dispozitive, date& oameni

Accelerează saltul către transformarea digitală prin intermediul platformei QLEAP. Digitalizează organizația pentru a îmbunătăți eficiența proceselor și reduce costurile aferente acestora. 

 

50+

Implementări cu succes

10.250

"Lucruri" care transmit date

3.65%

Economii medii anuale cu energia

10.83%

Economii medii anuale de costuri

751.608

Tone de emisii CO2 reduse

31

Milioane de copaci salvați

Crește noi oportunități și profitabilitatea afacerii în cel mai scurt timp

qleap-pgngg

Related projects