Îmbunătățirea continuă a proceselor operaționale la LEMET

Relu Brebeanu

Technical Manager la Lemet

‘’Suntem mulțumiți de saltul către digitalizare pe care îl facem în fiecare zi. Alături de partenerii noștri de la Quartz Matrix reușim să abordăm digitalizarea la cele mai înalte standarde de performanță. KMR ne permite să avem acces la informații în timpul cel mai scurt posibil, din orice locație, datorită mobilității interfeței web. Performanțele echipamentelor noastre se datorează soluției KMR datorită abilității de detectare a anomaliilor. ‘’

Clientul

LEMET S.R.L  este principalul producător de mobilă din România. Nivelul de performanță ridicat al companiei este menținut de către cei 800 de angajați care transformă industria mobilei într-un ecosistem de investiții importante pentru dezvoltarea continuă a afacerii. Prin intermediul pasiunii și entuziasmului pentru producerea pieselor de mobilier, compania a dezvoltat 10 linii de producție și 100 de magazine specializate în vânzarea mobilei de calitate superioră.

Dinamismul și concurența acerbă din piața prelucrării lemnului menține compania orientată către investiții de lungă durată în digitalizarea proceselor operaționale și de producție pentru a reuși să exceleze în livrarea de produse calitative către clienții companiei. Sustenabilitatea și protejarea mediului înconjurător sunt elemente esențiale  care stau la baza strategiei de business a companiei. LEMET S.R.L. alocă resurse materiale în noi tehnologii și proiecte care sunt în concordanță cu normele europene de Sănătate și Securitate a Muncii și Protecției Mediului.

Datorită eforturilor și timpului alocat în dezvoltarea unor procese de producție care să nu aibă un impact negativ asupra mediului, compania a reușit să:

  • reducă deșeurile și poluarea, sorteze și recicleze deșeurile, economisească apa și energia electrică
  • îmbunătățească procesele de producție cu reducerea cantității deșeurilor
  • aleagă materia primă care să fie realizată din materiale mai puțin poluante
  • ambaleze produsele în ambalaje produse din materiale reciclate

Provocările clientului

LEMET S.R.L este orientată către îmbunătățirea continuă a proceselor operaționale din interiorul companiei. Organizația urmărește digitalizarea și achiziționarea de soluții inovative care să dezvolte organizația către transformarea digitală a mediului de afaceri de la nivel național și internațional.

Misiunea organizației noastre este lupta împotriva crizei climatice globale prin intermediul digitalizării. Datorită valorilor comune de sustenabilitate, LEMET S.R.L ne-a ales drept partener în digitalizarea facilităților de producție.

Soluția propusă

Procesul de soluționare a provocărilor clientului nostru a început prin studierea în detaliu a nevoii acestuia. La finalul analizei realizate de către specialiștii companiei noastre, aceștia au propus ca soluție pentru digitalizarea proceselor operaționale și de producție, software-ul KMR ( Keep The Machine Running), care este integrat în platforma QLeap.

LEMET S.R.L reușește să facă pasul către transformarea digitală prin intermediul soluției propuse de către compania noastră și reușește să :

  • Asigneze sarcini de lucru, tichete și solicitări pentru tehnicieni fără a avea nevoie de documente fizice
  • Acceseze informații din orice locație prin intermediul telefonului datorită interfeței web responsive a platformei
  • Înregistreze orele de funcționare a echipamentelor
  • Planifice intervențiile
  • Îmbunătățirea performanței echipamentelor prin realizarea mentenanțelor predictive și preventive

Conectează dispozitive, date & oameni

Accelerează saltul către transformarea digitală prin intermediul platformei QLEAP. Digitalizează organizația pentru a îmbunătăți eficiența proceselor și pentru a reduce costurile acestora. 

50+

Implementări cu succes

10.250

"Lucruri" care transmit date

3.65%

Economii medii anuale cu energia

10.83%

Economii medii anuale de costuri

751.608

Tone de emisii CO2 reduse

31

Milioane de copaci salvați

Crește noi oportunități și profitabilitatea afacerii în cel mai scurt timp

qleap-pgngg

Related projects