Evenimente

Evenimentul Digital and Innovation 17-18 Mai 2023

Seria de evenimente Digital and Innovation a debutat în orașele Brașov și Cluj, unde participanții au putut interacționa cu invitatul nostru special, Dumitru Chisăliță, fondatorul organizației ‘’Asociația Energia Inteligentă‘’. De-a lungul evenimentului, acesta a abordat subiecte de interes pentru participanți: creșterea prețurilor la energie și noi modalități prin care aceștia își pot optimiza consumul de utilități. Cei prezenți la eveniment au putut asista la prezentarea platformei QLEAP, cu soluțiile QLEAP ENEF, pentru managementul utilităților și, QLEAP KMR, pentru managementul mentenanței și creșterea performanței echipamentelor.

Partenerii noștri, Cisco și HP Inc., au prezentat  de-a lungul celor 2 zile, o varietate de soluții dedicate sectorului industrial, de la soluții de securitate cibernetică, până la echipamente pentru dezvoltarea infrastructurii IT.

Necesitatea de a consuma mai puține resurse, în vederea reducerii costurilor și a conservării mediului înconjurător au fost subiectele de interes în cele două zile de discuții și dezbateri. Prin acest eveniment, atât echipa Quartz Matrix, cât și partenerii și invitatul special au subliniat provocările actuale pe care fiecare manager sau antreprenor le întâmpină în domeniul producței, dar și soluții eficiente, ce pot transforma acest domeniu într-unul și mai productiv, și mai orientat către un viitor susetenabil și eficient. Toate acestea printr-o simplă metodă, în trei pași: Cunoaștere, înțelegere și optimizare.

,,Omenirea se îndreaptă către o schimbare radicală în domeniul energiei. Epuizarea resurselor clasice, dezvoltarea masivă a resurselor regenerabile, volatilitatea mare a consumului de energie, ne determină să nu ne mai bazăm doar pe experiența unor oameni și să avem siguranța lipsei unui black-out, avem nevoie de sisteme care să colecteze, gestioneze, simuleze etc., date din energie si alte domenii, astfel încât să asigure satisfacerea nevoilor clienților”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.