Sustenabilitatea ține de fiecare dintre noi

Schimbările climatice au transformat mediul de afaceri, astfel încât sustenabilitatea a devenit o parte vitală pentru dezvoltarea pe termen lung a companiilor.

Sustenabilitatea creează valori comune și oportunități asupra tuturor industriilor care doresc să își atingă obiectivele de business fără a avea un impact negativ asupra planetei.

Scopul nostru este să ajutăm companiile să își atingă obiectivele și să devină mult mai coștientiente de impactul pozitiv pe care îl pot aduce mediului înconjurător prin intermediul digitalizării.

Totuși, schimbarea trebuie să înceapă de la fiecare persoană în parte, chiar și prin acțiuni mici, dar cu impact major pe termen lung. Astfel, angajații Quartz Matrix și-au aliniat valorile personale de scopul companie prin implementarea de campanii CSR.

Ce facem noi în cadrul companiei pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului și implicit asupra comunității:

Colectăm și reciclăm capace din plastic

Capacele din plastic sunt realizate dintr-un altfel de plastic față de PET-ul propriu-zis, de aceea acestea trebuie scoase înainte de a fi aruncate în containerul galben, astfel încât să nu apară dificultăți în procesul de reciclare. Capacele de plastic sunt mici și este ușor să ignorăm impactul imens pe care îl au asupra mediului înconjurător: potrivit studiilor recente din anul 2020, producția capacelor de plastic la nivel global atinge 400 milioane de tone/an. Începând din 2019 am început să colectăm separat capacele din plastic și să le direcționăm către Capace cu suflet, proiect ce are ca scop revalorificarea capacelor din plastic prin vânzarea acestora către firme specializate și distribuirea sumelor obținute către diverse cazuri umanitare.

Recent am organizat un concurs între colegi, cei care au adunat cele mai multe capace fiind recompensați cu premii sustenabile. Doar în cadrul acestui concurs am adunat 4291 de capace.
Reciclăm broșurile și materialele interne vechi

Odată cu actualizarea broșurilor interne, am decis să reciclăm materialele vechi confecționând diferite obiecte care ulterior au dat o notă personală cadourilor pe care le-am oferit cu diferite ocazii.

  • În 2022, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, am organizat un atelier handmade și am realizat globuri pe care le-am oferit clienților și partenerilor și cu care ne-am decorat brazii de Crăciun din cadrul companiei;
  • În 2023, de Ziua Internațională a Femeii, am surprins clientele, partenerii și angajatele Quartz Matrix cu felicitări înflorate, realizate de către departamentul de Marketing.

Ne implicăm în campanii sociale

Știm că o donație sau un cadou nu schimbă vieți, însă vrem să credem că zâmbetele și emoțiile pe care le împărtășim unii cu ceilalți au puterea de a schimba puțin lumea și viața celor aflați în dificultate.
Astfel, de peste 10 ani susținem activitatea celor de la Star of Hope prin burse de terapie pentru copiii cu dizabilități și redirecționarea impozitului pe profit.

  • Anul trecut ne-am alăturat și campaniei lor "Schimbă un destin prin artă" și am susținut un atelier de pictură intitulat "Cheerful Tuesday" în cadrul Quartz Matrix. Participarea la atelier a fost pe bază de donații, banii obținuți fiind transformați în ore de terapie pentru cei mici.

Împreună cu Asociația Grupul Zâmbetul Nostru:

  • În 2022 am răspuns în locul lui Moș Crăciun la scrisorile scrise de copiii din familii cu situații financiare precare din satul Rediu, Iași și le-am îndeplinit dorințele;
  • În 2023 am pregătit pachete pentru masa de Paști pentru a le oferi bătrânilor defavorizați din satul Schitu-Duca, Iași.

Susținem producătorii locali și întreprinderile sociale

În funcție de evenimentele pe care le organizăm și ocaziile pe care le avem, alegem produse de la producători locali și întreprinderi sociale:

  • Cu ocazia Sărbătorilor am ales să oferim cadouri sustenabile de la OilRight, întreprindere socială care confecționează lumânări din ulei alimentar reciclat sau de la Lavanda Laurei, producător local ce realizează produse cosmetice din ingrediente naturale;
  • În cadrul evenimentelor pe care le organizăm ne surprindem invitații cu delicii culinare și degustări de la diverși producători locali precum Palibo, Meat Concept Store sau Jassyro.

Încurajăm angajații să aibă un comportament responsabil

Ne educăm constant angajații asupra bunelor practici pe care ar trebui să le adopte la locul de muncă și nu numai, astfel încât comportamentul lor să aibă un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și implicit a propriilor vieți.
Le punem la dispoziție containere speciale pentru a depozita selectiv deșeurile și îi încurajăm să aibă un comportament sustenabil în raport cu alegerile pe care le fac zi de zi.

 

50+

Implementări cu succes

10.250

"Lucruri" care transmit date

3.65%

Economii medii anuale cu energia

10.83%

Economii medii anuale de costuri

751.608

Tone de emisii CO2 reduse

31

Milioane de copaci salvați

Suita noastră integrată de soluții IoT

Descoperă produsele și funcționalitățile platformei QLEAP. Începe să particularizezi prima soluție IoT pentru afacerea ta

Contactează un specialist

Obține răspunsuri la întrebările tale 

Inovația creează noi oportunități de dezvoltare

Alăturați-vă programului de parteneri QLEAP și profitați de beneficiile aduse de comunitatea noastră de companii globale