Articole

Ce este Machine Learning și ce beneficii pot câștiga afacerile în urma utilizării acesteia

Ce este Machine Learning

Machine Learning a luat amploare în ultima perioadă de când numărul ridicat de informații și date a crescut considerabil. Această nouă tehnologie numită Machine Learning nu este folosită doar de către persoane fizice, ci și de către afacerile care doresc să își crească profitul într-o perioadă scurtă de timp. Majoritatea celor care aud pentru prima data de Machine Learning consideră că această tehnologie este sinonimul Inteligenței Artificiale, însă ele sunt total diferite. Machine Learning este o ramură a Inteligenței Artificiale care se focusează pe învățarea de tipare în mod automat și oferă calculatoarelor posibilitatea de a construi algoritmii de lucru fără prezență umană.

Importanța Machine Learning

Creșterea numărului de informații din ultimii ani a făcut ca funcționalitățile Machine Learning să se extindă la capacitate maximă. Dezvoltarea acestei tehnologii permite companiilor să îmbunătățească experiența clienților. De exemplu, Machine Learning este utilizată de YouTube pentru a trimite recomandări video utilizatorilor pe baza unui istoric de căutări și tipar de comportament. Pe lângă optimizarea experienței clienților, companiile pot îmbunătăți procesele, se pot adapta la noile tehnologii și, cel mai important, pot înțelege mai detaliat nevoile clienților. Această tehnologie nu are doar un impact pozitiv asupra indivizilor, Machine Learning poate aduce un aport important și pentru companii, cum ar fi: gestionarea managementului energetic și derularea mentenanței predictive.

Beneficiile integrarii Machine Learning în companii

  • Îmbunătățirea securității cibernetice

Folosirea Machine Learning în securitatea cibernetică a făcut posibilă analizarea în detaliu a atacurilor informatice. În plus, la momentul actual, echipele care se ocupă cu protejarea companiilor pot răspunde în timp real împotriva acestora. Integrarea și utilizarea Machine Learning în securitatea cibernetică oferă companiilor posibilitatea să:

 

  • Integreze Machine Learning în monitorizarea e-mailurilor;
  • Detecteze și prevină amenințările în mod automat;
  • Gestioneze un volum mare de date;
  • Analizeze atacurile anterioare și să prevină amenințările similare;
  • Analiză financiară

Analiza financiară este o activitate vitală pentru toate companiile. Această activitate nu a fost mai ușoară de când cu apariția Machine Learning. ML sau Machine Learning a început să fie folosită de către marile companii ale lumii pentru a gestiona portofoliile de investiții și cheltuielile, detecta fraudele care pot avea loc în timpul unei tranzacții și multe alte activității financiare.

  • Creșterea satisfacției clienților

Loialitatea clienților este cel mai puternic activ pe care companiile le pot avea. Achiziția repetată și prezicerea comportamentului de cumpărare vor permite afacerilor să reducă din costurile de marketing și, în final, să aibă abilitatea de a crește performanța afacerii. Companiile care au integrat Machine Learning reușesc să personalizeze experiența clientului prin sugestii bazate pe achiziții și interacțiuni trecute, și, de asemenea, să îmbunătățească serviciul de suport.

Concluzie

Impactul Machine Learning asupra mediului de afaceri este unul în continuă expasiune. Cu o varietate de beneficii, această tehnologie a deschis noi oportunități într-o mulțime de industrii, ca de exemplu: retail, producție, industria farmaceutică etc. Această tehnologie are posibilitatea să eficientizeze orice companie și să ne crească productivitatea la locul de muncă.