Noutati

Am câștigat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la Aeroportul Iași

Aeroportul Iași

Am câștigat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la Aeroportul Iași

Am câștigat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor la Aeroportul Iași pentru obiectivul de investiții "Sistem de protecție perimetrală". Până în toamnă, specialiștii noștri în 𝐅𝐢𝐫𝐞&𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐲 vor dota Aeroportul Iași cu detectoare de tip radar, camere video cu iluminare laser şi sistem tv cu circuit închis, toate având şi UPS-uri pentru asigurarea funcţionării autonome. 

Două oferte au fost înscrise în licitaţia lansată la sfârşitul anului trecut, iar cea a Quartz Matrix a obţinut contractul. Durata contractului este de 32 luni – cuprinzând maxim 6 luni pentru proiectare şi execuţie, urmate de 24 luni perioada de garanţie. 

În prezent, nu există niciun fel de sistem electronic de alarmare la efracţie montat de-a lungul gardului perimetral care împrejmuieşte pista de aterizare a aeronavelor, iar paza este efectuată de către agenţi dispuşi în 5 posturi. Metoda este ineficientă datorită faptului că există multe vulnerabilităţi în zone unde agenţii nu au vizibilitate, iar numărul lor este insuficient raportat la lungimea totală a gardului perimetral, de aproximativ 9,2 km”, se arată în Caietul de sarcini. Pe timp de noapte există riscul ca o persoană sau chiar unele animale să pătrundă în perimetruI păzit şi să ajungă pe pista de aterizare a aeronavelor, fără ca agenţii de pază să poată acţiona în timp util în vederea înlăturării pericolului, menţionează documentul citat.

Odată finalizate proiectul, paza şi supravegherea limitelor aeroportului se vor face prin detectoare de tip radar, camere video cu iluminare laser şi sistem tv cu circuit închis, toate având şi UPS-uri pentru asigurarea funcţionării autonome.