Articole

4 criterii de luat în considerare în alegerea unui sistem de management al consumului de energie și utilități în organizații

Eficiența energetică a devenit un subiect de interes pentru companii datorită creșteriiprețurilor. De la primele fluctuații de preț, cei care fac parte din conducerea companiilor au fost nevoiți găsească cea mai avantajoasă modalitate de control asupra energiei și, dupămulte analize de piață desfășurate, au decis implementarea unui sistem EMS este esențială.

Sistemul de tip EMS sau Energy Management System este un software prin care companiile pot monitoriza, controla și reduce consumul de energie electrică și utilități. Odatăcu înțelegerea definiției acestui sistem, este esențial ca cei care își doresc achiziționeze un asemenea software înțeleagă care sunt criteriile de care trebuie țină cont în alegerea uneiastfel de soluții.

Criterii de luat în considerare în alegerea unui sistem de management al consumurilorenergetice în organizații

Nevoile companiei

Necesitățile companiei reprezintă principalul criteriu pe care decidenții unei companii trebuie îl în considerare înainte de a alege un sistem EMS. Înainte de a achiziționa un sistem de management energetic este esențial ca organizațiile realizeze o analiză a nevoilor prin care înțeleagă: cantitatea de resurse energetice și utilități folosită, obiectivele companiei înlegătură cu reducerea consumului de energie și complexitatea activităților care utilizeazăenergie. Această analiză va ajuta personalul responsabil determine care sunt funcționalitățile de care compania are nevoie de la un sistem EMS.

Eficiența energetică

Atingerea obiectivelor de reducere a cantității de energie folosite sunt posibile doar prinimplementarea unui sistem de optimizare performant. Este esențial ca cei care vor achiziționaun asemenea sistem obțină de la furnizor o referință medie a cantității de energie pe care o pot reduce într-o anumită perioadă de timp odată cu implementarea acestui software de management emergetic. În medie, sistemele de tip EMS pot reduce consumul de energie cu 3,65%.

Compatibilitatea

Compatibilitatea sistemului de optimizare a energiei este un factor care trebuie luat înconsiderare la achiziția unui software EMS. Acesta trebuie fie ușor de integrat cu altesisteme din organizație, cum ar fi: SCADA, ERP, CRM etc, de asemenea, ajută organizațiile facă migrarea datelor din aceste platforme mai rapidă către soluția EMS.

Costul și rentabilitatea investiției

Investiția într-un software de monitorizare a energie este rentabilă pe termen lung. Sistemele EMS monitorizează în timp real parametrii dedicați energiei electrice și utilităților utilizate în activitațile de zi cu zi de către o companie. Acestea detectează orice extra consum de resurse și trimite notificări către personalul responsabil pentru a putea interveni în timpul cel mai scurt.

Concluzie

În cadrul procesului de achiziționare a unui sistem de monitorizare a energiei și utilitățilortrebuie luate în considerare criteriile menționate mai sus pentru a reuși faceți alegerea ceamai bună pentru compania din care faceți parte. Odată cu implementarea sistemului EMS, personalul responsabil de eficiență energetică poate lua decizii benefice pentru creștereaprofitabilității afacerii.

Soluție propusă

Sunteți în căutarea unei soluții care ajute la monitorizarea eficienței energetice șiutilităților companiei dumneavoastră?

Quartz Matrix prezintă soluția QLEAP ENEF care ajută afacerile aibă un control maieficient asupra consumului de energie și utilități.

Beneficiile soluției QLEAP ENEF

Diminuarea consumului de energie cu 3,65%
Respectarea legislației în vigoare: ISO 50001:2018
Încadrarea în bugetele stabilite și eliminarea pierderilor
Reducerea amprentei de CO2
Vizualizarea consumulu specific de energie pe unitate de produs
 

Contactați-ne pentru mai multe informații despre QLEAP ENEF:

E-mail: [email protected]
Nr de telefon: 0232.217.248