Criza energetică și majorarea prețurilor la utilități au schimbat modul de operare al companiilor care activează în industria de producție. Reglementările de eficiență energetică promulgate de către Organizația Internațională a Standardizării, au făcut pe multe companii din industria producătoare să își alinieze modul de utilizare a energiei cu valorile de optimizare a consumurilor stabilite la nivel global.
Legea Managementului Energetic ISO 50001:2018 marchează demersul pe care trebuie să îl facă companiile pentru îmbunătățirea continuă a eficienței energetice și a modelului de business pe care îl gestionează, prin implementarea unor strategii și sisteme de monitorizare a consumului de energie și utilități.
Sistemele de monitorizare a eficienței energetice au rol important pentru companiile care operează în industria de producție. Implementarea acestora oferă companiilor performanță în procesul de producție prin digitalizare.
3 motive pentru care să implementezi un sistem de eficiență energetică în producție:
1. Reducerea costurilor cu energia și utilitățile
Optimizarea consumurilor prin intermediul sistemelor de monitorizare a energiei și utilităților permite organizațiilor să reducă din costurile generate de acestea. Datele publicate de către EnergiData arată că afacerile care implementează un sistem de monitorizare a consumurilor energetice reușesc să economisească între 15% și 17% din costurile anuale generate de consumurile unitare de energie și utilități.
2. Reducerea amprentei de carbon
Eficiența energetică din industria producătoare este în strânsă legătură cu provocările aduse de criza climatică. Integrarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice permite companiilor din industria producătoare să contribuie la obiectivele de dezvoltare durabilă enunțate de către instituțiile guvernamentale. Studiile făcute de Agenția Internațională a Energiei arată că emisiile de CO2 din atmosferă generate de industria producătoare ating un procentaj de 23%. Integrarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice în suprafețele de producție pot reduce cantitatea emisiilor de CO2 în medie cu 18%.
3. Respectarea legislației
Există diverse legi și obligații pe care companiile din industria producătoare trebuie să le respecte și să le monitorizeze constant pentru a păstra continuitatea afacerii la standarde internaționale. Una dintre cele mai cunoscute legi din această industrie este ISO 50001:2018, lege care obligă companiile să implementeze un software de monitorizare a consumurilor energetice. Respectarea obligațiilor prestabilite de instituțiile guvernamentale păstrează afacerile la cele mai înalte standarde de calitate și eficiență în ceea ce privește utilizarea resurselor energetice și financiare.
Concluzie
Obiectivul principal al unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice este minimizarea costurilor și pierderilor cu energia & utilitățile din facilitatea de producție
Implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice este un demers esențial pe care companiile din industria producătoare trebuie să îl facă pentru a asigura continuitatea business-ului.
Sistemul de monitorizare QLEAP ENEF
Soluția de monitorizare QLEAP ENEF oferă companiilor posibilitatea optimizării consumurilor cu energia și utilitățile. Sistemul integrează funcționalități prin care organizațiile pot identifica punctele care au un consum ridicat.
Beneficiile soluției QLEAP ENEF:
- Urmărirea specifică a consumurilor
- Reducerea consumului de energie
- Încadrarea în valorile bugetate
- Urmărirea parametrilor de consum și disciplină în utilizare
- Scăderea și eliminarea pierderilor de energie și utilități
Pentru mai multe detalii despre soluția QLEAP ENEF, contactați-ne:
Website: https://qleap.ai/contact
E-mail: [email protected]
Telefon: 0232.217.24